Matematik

Cos, sin, tan

07. december 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Hvis jeg har en retvinklet trekant og vil udregne den hosliggende katete, skal jeg sige:

cos(v)=hosliggende katete/hypotenuse

Så ganger man med hypotenusen på begge sider for at finde den hosliggende katete:

hypotenusen•cos(v)=hosliggende katete/hypotenusen•hypotenusen. Det forstår jeg godt, men hvorfor er det så at når man skal udregne hypotenusen (og skal bruge sinusformlen) at man siger:

sin(v)=modtående katete/hypotenuse

Så skal man gange med hypotenusen på begge sider for at finde hypotenusen:

hypotenuse•sin(v)=modstående katete/hypotenuse•hypotenuse 

og så bagefter dividere.

Hvorfor er det at man skal gange med hypotenusen både når man skal finde selve hypotenusen og når man skal finde en katete?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2015 af PeterValberg

Video nr. 8,9,10 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2015 af StoreNord

Dit hypotenuse•sin(v)=modstående katete/hypotenuse•hypotenuse         skulle være

hypotenuse*sin(v)=\frac{modstaaende \; katete}{hypotenuse}*hypotenuse

Så skal du forkorte højresiden, og læse den nye ligning fra højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Cos, sin, tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.