Matematik

matematik

08. december 2015 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en retvinklet trekant ABC med C= 90 grader er a=23 og c=56
beregn vinklen A og vinklen B.
Beregn siden b.?
A=sin-1?(a/c)
A=cos-1(b/c)
C=a/sin A
C= b/cos A
b= c * cos A?

????Jeg har så skrevet:
A= sin?-1(23a/56c) =24,24971301
A=???? hvordan finder jeg vinklen B?
er det overhovede rigtgit det som jeg har gjort??
C=23/24,24971301?= 5600000001
C= ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2015 af PeterValberg

Vinkel B er nem at bestemme, når du kender vinkel A og den rette vinkel C
bare husk på, at vinkelsummen i en trekant er 180º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2015 af PeterValberg

Siden b kan bestemmes vha.Pythagoras' læresætning:

232 + b2 = 562

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. december 2015 af AlmaasHaidari (Slettet)

jeg er gået helt sort... forstår det simpelthen ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2015 af PeterValberg

#3 Så læg opgaven fra dig lidt, se julekalender eller lignende
og vend tilbage til opgaven bagefter, - måske først i morgen.
Så vil du opdage, at det hele begynder at give mening igen :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. december 2015 af AlmaasHaidari (Slettet)

lyder som en super ide, men den skal laves til i morgen :/

- jeg har nu regnet siden b ud som er 51,05878965
også tænkte jeg på om jeg kunne sige, A= cos-1(51,05878965/c) ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2015 af PeterValberg

b = √(c2 - a2) = √(562 - 232) = ....

A = sin-1(a/c) = sin-1(23/56) = ....

B = 90 - A = .....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
08. december 2015 af AlmaasHaidari (Slettet)

er dette resultatet? :) rettere sagt, er det bare sådan jeg skal gøre? (der er nemlig flere af disse opg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2015 af PeterValberg

#7 Hvis du lige regner ovenstående i #6 færdig, så er det de ønskede resultater.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
08. december 2015 af AlmaasHaidari (Slettet)

mange tak! :)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.