Kemi

Stofmængdekoncentration og ladning af polypeptidet

08. december 2015 af Toffiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)
Sidder med en kemiaflevering, og kan ikke finde ud af følgende spørgsmål:
1. Beregn stofmængdekoncentrationen af mælkesyre i en vandig opløsning med en pH- værdi på 2,46. 
2. Forklar i hvilket pH-område polypeptidet har ladninger som vist i figur 3a. 

Figur 3a og 3b er vedhæftet

Håber I kan hjælpe mig på vej :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2015 af mathon

Mælkesyres pKs er 3,86.

Syrebrøken beregnes
af:
                                     x_s=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}

                                     x_s=\frac{1}{1+10^{\, 2{,}46-3{,}86}}=0{,}962=96{,}2\%


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration og ladning af polypeptidet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.