Matematik

Andengradsligning

09. december 2015 af Carl95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse en andengradsligning, og det kan jeg godt når ligningen er =0, men i denne opgave er den ikke =0.

Jeg skal løse andengradsligning for x^2 + 3x +10 = -x^2 - 3x + 5

Jeg kan ikke helt se, hvad jeg skal gøre for at ligningen kommer til at være =0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2015 af SådanDa

Flyt alle leddene over på samme side, så får du et udtryk der er =0 :)

Altså først læg x2 til på begge sider, så læg 3x til på begge sider og sidste træk 5 fra på begge sider!


Svar #2
09. december 2015 af Carl95 (Slettet)

Jeg får mine to x'er til nogle meget mærkelige tal henholdsvis: 0,67945 og -3,694, 

hvilket ikke får min 2x^2 +6x-5=0 til at give nul

Diskriminanten: 6^2-4*2*(-5)=76

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2015 af mathon

                   2x^2+6x{\color{Red} +}5=0

     d=6^2-4\cdot 2\cdot 5=36-40<0

    


Svar #4
09. december 2015 af Carl95 (Slettet)

Ahh selvfølgelig, undskyld min regnefejl med +5 og ikke -5


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.