Matematik

Formel for Cosinus phi????

13. december 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En motor på 5,5KW har en virkningsgrad på 0,85 og en fuldlaststrøm på 11A og er tilsluttet 3*400 V

Beregn motorens cos phi


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2015 af PeterValberg

5,5kW er den afgivne effekt (det mekaniske arbejde, som motoren udfører på aksen, omregnet til Watt)

Forholdet η (virkningsgraden) mellem den optagne og den afgivne effekt, bestemmes som:

\eta=\frac{P_2}{P_1}

isolér P1 i formlen og indsæt værdien for P2 og virkningsgraden, bestem P1

Bestem cosφ ved at omskrive formlen:

P_1=\sqrt{3}\cdot U\cdot I\cdot\cos\phi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2015 af mathon

og

En motor på 15 kW har en fuldlaststrøm på 15 A, en cos på 0,90 og en virkningsgrad på 0,93.

             U=\frac{\frac{P_2}{\eta }}{\sqrt{3}\cdot I\cdot \cos(\phi )}

             U=\frac{\frac{15\cdot 10^3\; W}{0{,}93}}{\sqrt{3}\cdot (15\; A)\cdot 0{,}90}


Svar #3
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

Hvordan regner man cosinus phi ud ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2015 af mathon

\cos(\phi ) har du jo opgivet til 0{,}90.


Svar #5
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

Opgaven lyder 

En motor på 5,5KW har en virkningsgrad på 0,85 og en fuldlaststrøm på 11A og er tilsluttet 3*400 V

Beregn motorens cos phi

#2 er en anden opgave jeg havde oploadet i går!:)


Svar #6
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

#1 forstår nemlig ikke formlen. Hvordan kan man indsætte cos phi ind i formlen, hvis man ikke kender den????


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2015 af PeterValberg

Jf. #1 det er netop cosφ, der skal bestemmes.

P_1=\frac{P_2}{\eta}=\frac{5500}{0,85}\approx6471\,\text{W}

\cos\phi=\frac{P_1}{\sqrt{3}\cdot U\cdot I}=\frac{6471}{\sqrt{3}\cdot 400\cdot 11}=\,_{\cdots\cdots}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

Nu forstår jeg det meget bedre :)

tak pvm


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2015 af PeterValberg

Det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

Kan det virkelig passe at cos phi giver 16438547,8 det er godt nok et stort tal


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2015 af mathon

              

husk ved indtastning af nævneren at sætte parentes om hele nævneren:

                                    \cos\phi=\frac{P_1}{\sqrt{3}\cdot U\cdot I}= \frac{6471}{\sqrt{3}\cdot 400\cdot 11}\approx0{,}85


Svar #12
14. december 2015 af TK10 (Slettet)

I see;)

Skriv et svar til: Formel for Cosinus phi????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.