Matematik

to ligninger med to ubekendte

14. december 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg vi se at c1 og c2 er givet ved følgende.. det er nemlig to ligninger med to ubekendte..


Svar #1
14. december 2015 af Ellapigen (Slettet)

her er den

Vedhæftet fil:c1 c2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2015 af mathon


               \alpha h(x)=\alpha c_1\cdot e^{\alpha x}+\alpha c_2\cdot e^{-\alpha x}
               h{\,}'(x)=\alpha c_1\cdot e^{\alpha x}-\alpha c_2\cdot e^{-\alpha x}                 addition giver

               \alpha h(x)+h{\, }'(x)=2\alpha c_1e^{\alpha x}                         isolering af c_1 giver

               c_1=\frac{1}{2\alpha }e^{-\alpha x}\left ( \alpha h(x)+h{\, }'(x) \right )

               \alpha h(x)=\alpha c_1\cdot e^{\alpha x}+\alpha c_2\cdot e^{-\alpha x}
               h{\,}'(x)=\alpha c_1\cdot e^{\alpha x}-\alpha c_2\cdot e^{-\alpha x}                 subtraktion giver      

               \alpha h(x)-h{\, }'(x)=2\alpha c_2e^{-\alpha x}                      isolering af c_2 giver      

               c_2=\frac{1}{2\alpha }e^{\alpha x}\left ( \alpha h(x)-h{\, }'(x) \right ) 

               

             


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.