Fysik

lysets hastighed og E=mc2 spørgsmål

23. december 2015 af benjamin6899 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er noget jeg ikke forstår ved lysets hastighed, som jeg gerne vil have en forklaring på.

 Man siger man ikke kan komme op på lysets hastighed. Man kan bare tage eksemplet E=mc2 det kræver energi for at komme op i en hvis fart og når man nu når op til omkring lysets hastighed begynder man at få mere vægt så du skal have mere energi til at nå lysets hastighed det sker om og om igen og igen hvis man prøvede at nå den fart ( jeg ved godt det er umuligt at nå så høj hastighed ) men spørgsmålet var hvordan kan lys så komme op på lysets egen hastighed hvis lyset får mere og mere masse og taber hastigheden?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. december 2015 af peter lind

En foton er  meget speciel. Dens hvilemasse er 0, så derfor gælder argumentet ikke for den. Desuden er fotonens hastighed altid c, så den skal ikke accelleres op til den hastighed


Svar #2
23. december 2015 af benjamin6899 (Slettet)

Mange tak for svaret :)


Skriv et svar til: lysets hastighed og E=mc2 spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.