Fysik

Temperaturfald i vand

26. december 2015 af emilaakjaer - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg  skal svare på følgende spørgsmål om temperaturfald:

Opgaven går ud på at udregne vandets sluttemperatur efter isterningen er smeltet i vandet. .

Isens temperatur er -1 grad, vandets temperatur er 20,9 grader.

Der er 10,57g is og 166,63g vand.

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2015 af mathon

Opvarmning af is til smeltepunktet + smeltning + opvarmning af smeltevand til fællestemperaturen + temperaturændring af  varmere vand er lig med 0, da energien er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2015 af mathon

(0{,}01057\; kg)\cdot \left ( 2\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot (1\; C)+(0{,}01057\; kg)\cdot\left ( 334\; \frac{kJ}{kg} \right )+(0{,}01057\; kg)\cdot\left ( 4{,}18\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot F+(0{,}16663\; kg)\cdot \left ( 4{,}18\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot (F-(20{,}9\; C^{\circ}))=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2015 af mathon

(0{,}02114\; kJ)+\left (3{,}53038\; kJ \right )+\left (0{,}740696 \; \tfrac{kJ}{C} \right )\cdot F-\left (14{,}5571\; kJ \right )=0

\left (0{,}740696 \; \tfrac{kJ}{C} \right )\cdot F-\left (11{,}0056\; kJ \right )=0

                          F=\frac{11{,}0056}{0{,}740696}\; C

                          F\approx 14{,}9\; C

                          


Skriv et svar til: Temperaturfald i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.