Matematik

Umulig opgave

29. december 2015 af teknom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Iben vil hellere varmebehandle talcummet ved 160 grader i 30 minutter.  På baggrund af målingerne på tabletterne har de regnet ud at den primære kontaminering er 105 bakterier pr gram talcum. Capser mener at han har læst et sted, at decimeringstiden for de bakterier, der hyppigst forekommer i talcum er 20 minutter ved 140 grader tør varme og at Q10 er 2.

Beregn et skøn over hvad den mikrobielle kontaminering pr gram talcum må forventes at bliver under disse forudsætninger.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse denne form for opgave?


Svar #1
29. december 2015 af teknom (Slettet)

Facitlisten siger følgende som jeg ingenting forstår af:

D140 120 min

Da Q10 = 2

D160 = 20/(2*2) = 5 min

Med 160 grader i 30 minutter svarer procestiden til 6 decimeringer. I = 106

Den initiale kontaminering er 105.

I = N0/Nslut ; Nslut = 105/106

Den mikrobielle kontaminering pr gram = 105/106 = 10-1

Håber der er en derude, der kan hjælpe mig.


Svar #2
01. januar 2016 af teknom (Slettet)

Denne opgave er blevet løst!


Skriv et svar til: Umulig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.