Matematik

Hjælp til en opgave

03. januar 2016 af Mo2102 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg kunne godt tænke mig at få noget hjælp til denne opgave, da jeg desværre er helt lost :/

Opgaven kan ses i vedhæftede billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2016 af Soeffi

Der skulle nok have stået: "bestem a, så 2 er rod i tredjegradspolynomiet: P(x) = x3 + a·x2 - a·x + 4". I så fald kan det omskrives til:

Bestem a så 23 + a·22 - a·2 + 4 = 0 Dette er en førstegradsligning i a: 8 + 4·a -2·a + 4 = 0 <=> 12 + 2·a = 0 <=> a = - 6.


Svar #2
03. januar 2016 af Mo2102 (Slettet)

Jeg tror godt jeg kan læse ;) Men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det :)


Svar #3
03. januar 2016 af Mo2102 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.