Matematik

Reduktions opgave

06. januar 2016 af adddp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har følgende opgave under et kapitel vdr. reduktion:

En landmand har en besætning på 80 køer og 200 grise.
Hvor mange køer skal landmanden skaffe yderligere, for at køerne udgør 60 %
af besætningen?

Er der nogen der kan hjælpe mig i gang med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2016 af Stats

Besætning i alt = 80 køer + 200 grise = 280 dyr.

Køerne udgør nu, i alt 80/280 ≈ 0,2857 = 28,57%

Vi vil nu betegne køerne med x (altså, den ukendte) og ændre procenten til 60%

x/(200 + x) = 0,6

Vi ganger derfor med 200 + x

x = 0,6·(200 + x) = 120 + 0,6x

Vi trækker 0,6 x fra, på begge sider og får:

x - 0,6 x = 120

0,4 x = 120

Vi deler med 0,4 på begge sider

x = 120/0,4 = 300

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2016 af SådanDa

Han har 80 køer og 200 grise, dvs. at han har 280 dyr i alt. Køerne udgør 80/280 hvilker er ca. 28,6%.

Du skal finde ud af hvor mange køer der anskaffes for at køerne udgør 60%.

Hvis landmanden køber 1 ko vil han have 81 køer og 200 grise, altså 281 dyr i alt og køerne ville udgøre (80+1)/(280+1)=81/281 eller ca 28,8%.

Ligeledes hvis han køber 2 vil køerne udgøre (80+2)/(280+2)=82/282 ca. 29%

Helt generelt, hvis landmanden anskaffer sig x køer, så vil køerne udgøre (80+x)/(280+x) af dyerne, du skal finde der hvor denne brøk giver 0,6, altså med andre ord løse ligningen:

(80+x)/(280+x)=0,6


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2016 af Stats

#0

Jeg har ikke nærlæst opgaveformuleringen ordenligt:

Hvor mange køer skal landmanden skaffe yderligere, for at køerne udgør 60 %
af besætningen?

Svaret i #2 giver det korrekte resultat.

Svaret i #1 er antallet af køer i alt. Dermed ikke de ekstra køer der skulle anskaffes..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2016 af Eksperimentalfysikeren

En anden metode:

Hvis køerne skal udgøre 60% af besætningen, så skal gisene udgøre 40% af besætningen. Find herudfra, hvor stor besætningen skal være og træk den eksisterende besætning fra.


Skriv et svar til: Reduktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.