Matematik

Definition for en stamfunktion mht. konstant

11. januar 2016 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad os sige, at F'(x) = f(x). Skriver man så

∫ f(x) dx = F(x) + C, eller F(x) = ∫ f(x) dx + C?

Hvis nu man har u'(x) = x, skriver man

u(x) = ∫ x dx + C = x2/2 + C, eller

u(x) = ∫ x dx = ∫ (x2/2 + C)' dx = x2/2 + C?

Jeg ved ikke hvad definitionen for en stamfunktion med en konstant er. Hvornår sætter man konstanten? I en såkaldt panserformel, hvor udtrykket eF(x) består af en stamfunktion F(x) for f(x) --- med uden konstant. Det er det, der gør mig forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2016 af SådanDa

Man skriver F(x)=∫f(x) dx. Konstanten er først efter integration, altså man skriver:

u(x)=∫x dx=x2/2+C


Svar #2
11. januar 2016 af YesMe (Slettet)

Skal man altid sætte konstanten efter integrationen, eller der nogle tilfælde man ikke skal? For eksempel en Panserformel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af PeterValberg

Ved det ubestemte integrale sættes integrationskonstanten "på" efter integration (som angivet i #1)
Også ved anvendelse af "panserformlen".

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Definition for en stamfunktion mht. konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.