Fysik

Udregning af energi af et foton

12. januar 2016 af Bubblegum17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder: Beregn energien af en foton med bølgelængden 808 nm. 

Hvad er formlen for at regne dette ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Brug følgende formel:

E=h*f

Hvor h er Planck konstanten 6,63 * 10^-^3^4 J*s

Da frekvens har enheden s^-^1

Bliver enheden for E således J

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2016 af mathon

             E_{foton}=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{\lambda }=\frac{1239{,}84\; eV\cdot nm}{808\; nm }=1{,}53446\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Undskyld, den formel du skal anvende, er naturligvis denne, som mathon har oplyst.


Skriv et svar til: Udregning af energi af et foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.