Matematik

HJÆLP TAK :):) MATEMATIK

12. januar 2016 af AfnanNehad - Niveau: 8. klasse

hej, jeg er virkelig i tvivl om denne opgave... ved ikke helt hvordan jeg skal lave den.. :)

opgaven lyder sådan: et ligebenet trapez har omkredsen 24cm.. det lige store sider er hver 5cm.. og en af de parallelle sider 8cm..

a) beregn længden af den fjerde side

B) find arealet af trapezet

håber i vil hjælpe.. TAK på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2016 af mathon

    omkreds

         tegn det:
                          8+b+5+5=24     hvor b er længden af den fjerde side.

                         
       


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2016 af mathon

b)
         På tegningen ser du,
         at
                      h2 + 12 = 52

        


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af Soeffi

#0 

a) beregn længden af den fjerde side: 24 - 8 - 2·5 = 24 - 18 = 6

B) find arealet af trapezet: 4,9·(8+6)/2 = 4,9·14/2  = 4,9·7 = 34,3 

Vedhæftet fil:trapez.png

Svar #4
12. januar 2016 af AfnanNehad

tusinde tak :D


Skriv et svar til: HJÆLP TAK :):) MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.