Matematik

Gange med i anden m.m

13. januar 2016 af Amelia02 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

10^6⋅10^-3

Hvordan gør man? 

Og hvad skal man gøre når det kun er positive tal?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af SådanDa

106·10-3=106-3=103=1000

Generelt

xa·xb=xa+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af Stats

\\ 10^2=\underbrace{10\cdot 10}_{\textup{2 gange}}\\ 10^3=\underbrace{10\cdot 10\cdot 10}_{\textup{3 gange}}\\ 10^4=\underbrace{10\cdot 10\cdot 10\cdot 10}_{\textup{4 gange}}\\ 10^n=\underbrace{10\cdot 10\cdot 10\cdot 10\cdots 10}_{\textup{n gange}}

\\ 10^{-2}=\frac{1}{\underbrace{10\cdot 10}_{\textup{2 gange}}}\\ 10^{-3}=\frac{1}{\underbrace{10\cdot 10\cdot 10}_{\textup{3 gange}}}\\ 10^{-4}=\frac{1}{\underbrace{10\cdot 10\cdot 10\cdot 10}_{\textup{4 gange}}}\\ 10^{-n}=\frac{1}{\underbrace{10\cdot 10\cdot 10\cdot 10\cdots 10}_{\textup{n gange}}}

Regneregler: ab·ac = ab+c,   ab/ac = ab-c,    (ab)c = ab·c,     a·(1/b) = a/b

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2016 af PeterValberg

Videoliste med potensregler fra FriViden.dk    [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gange med i anden m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.