Matematik

Bestem, uden cas, en stamfunktion til følgende funktioner

13. januar 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har FACIT til disse svar, så jeg er ikke interesseret i svaret, men mere, hvordan man kommer FREM til svaret.

HVAD SKAL MAN GØRE?

Bestem, uden cas, en stamfunktion til følgende funktioner

1) f(x)=4x^-5

2) f(x)= 1/(2kvadratrod x)

3) 1/ (kvadratrod af x)

4) 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af SådanDa

Brug at for en funktion f(x)=axn er stamfunktionen F(x)=a/(n+1)xn+1.

Og du kan med fordel bruge omskrivningerne 1/x=x-1 og √x=x1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1)  n≠-1er en stamfunktion til xn og at kvadratrod(x) = x½


Svar #3
13. januar 2016 af snylt (Slettet)

jeg lærer bedst ved at se et eksempel... kan I tage 1 og 2 som eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2016 af peter lind

1. n=-5 så x-5+1/(-5+1) = -x-4/4 er en stamfunktion til x-5


Skriv et svar til: Bestem, uden cas, en stamfunktion til følgende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.