Fysik

Beregning af Q-værdi

13. januar 2016 af MiaBjerg10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg kan ikke komme videre i denne opgave. Jeg har beregnet masserne ud for højre og venstre side og trukket dem fra hinanden. Men ved ikke hvordan jeg kommer videre, for jeg synes ikke mit resultat helt er rigtigt. Jeg håber nogen kan hjælpe!

Masser:

Pu = 238.0495599
1/0 n = 1.008664916


Sr =87.62
Ba = 146.93495

Venstre side=238,0495599+1,008664916=  239.0582248 u

Højre side: =87,62+146,93495+3,025994748= 237.5809447 u

Delta m = m2 - m1

239.0582248-237.5809447=1.4772801

Kan ikke komme videre herfra! Håber nogen kan hjælpe :)

Har vedhæftet opgaven!!!!!!!

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af peter lind

omregn atommasseenheder til eV/MeV eller alternativ omregn atommasseenheder til kg og gang resultatet med kvadratet på lyshastigheden


Svar #2
13. januar 2016 af MiaBjerg10 (Slettet)

Skal jeg for hvert eneste atommasse omregne til kg? Men hvad jeg skal jeg så trække fra? er lidt forvirret lige nu :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2016 af peter lind

du ka nøjes med at omregne dit slutresultat


Svar #4
13. januar 2016 af MiaBjerg10 (Slettet)

Men skal jeg så slet ikke trække dem fra hinanden som jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2016 af peter lind

Hvis du omregner slutresultatet 1.4772801u er fratrækningen jo foretaget.

Resultatet forekommer mig alt for stort, så gennemgå dine beregninger en gang til


Svar #6
13. januar 2016 af MiaBjerg10 (Slettet)

Har gjort sådan her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2016 af peter lind

Jeg har ikke kontroleret tallene men ellers ser det rimeligt ud


Skriv et svar til: Beregning af Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.