Fysik

Jo højere spænding des større strømstyrke

14. januar 2016 af Hanskristiansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan kommer med et eksempel der viser jo højere spænding des større strømstyrke.  Ved brug af joules lov.

E=R*I^2*delta t


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det kan man ikke. Hvis man skal have overført en bestemt energimænde på en bestemt tid, gælder  der lige det modsatte, nemlig jo højere spænding des mindre strømstyrke.

Har man derimod en fast modstand, så giver større spænding større strømstyrke, men samtidir bliver den overførte energi i tidsrummet større.


Svar #2
15. januar 2016 af Hanskristiansen (Slettet)

Kunne du komme med nogle regneeksempler til dette? #1

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2016 af Eksperimentalfysikeren

E = 24J, delta t=2s opnås med

   U = 4V og I = 3A

eller

  U = 6V og I = 2A

Hvis en modstand er 4Ω vil

  U = 8V give I = 2A

og

  U = 12V give I = 3A


Skriv et svar til: Jo højere spænding des større strømstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.