Matematik

Hjælp til opgave med vektorer

17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til vedhæftede opgave, da jeg har absolut ingen idé om hvordan jeg skal løse den. 

Opgaven skal løses vha. maple.

Er der nogen der kan hjælpe mig i gang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2016 af peter lind

a) medianens endepunkt er punktet mellem A og C

b) Løs ligningen v·u = 0

c) Hvad er aBC, CB eller andet ?

d) Flere muligheder. Du kan beregne længderne af siderne og bruge cosinusrelationerne eller bruge AB·AC = |AB||AC|cos(A) og tilsvarende for de andre vinkler


Svar #3
17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så punktet mellem A og C?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2016 af Soeffi

#0. b) Geogebra:

Vedhæftet fil:1.png

Svar #5
17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

Det er maple jeg skal kunne bestemme det vha, og ikke geogebra. Kan det ikke bestemmes i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2016 af Soeffi

#5 Det her er i TINspire:

 


Svar #7
17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

Tusind tak!

Kan du også hjælpe med hvordan jeg løser a)?


Svar #8
17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

Og hvor har du alle de tal fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2016 af Soeffi

#8

Første række er v anden række er u.


Svar #10
17. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

Men hvor har du tallene fra? For de indgår ikke i opgaven?

Og kan du hjælpe med at løse a)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2016 af Soeffi

#10 Men hvor har du tallene fra? For de indgår ikke i opgaven? AC = (8, -6) det ganger du med t.

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2016 af mathon

#10

a)
            
      Fodpunktet D for medianen m_b fra B

                     D=\left ( \frac{-2+6}{2} , \frac{5+(-1)}{2}\right )=(2,2)

      \overrightarrow{m_a}=\overrightarrow{BD}=\overrightarrow{OD}-\overrightarrow{OB}=\begin{pmatrix} 2\\2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 4\\9 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\-7 \end{pmatrix}


Svar #13
18. januar 2016 af gymelev2 (Slettet)

#12

Er det en generel formel for fodpunktet D for medianen du har benyttet dig af?

Og hvorfor minusser du de forskellige vektorer bagefter? Kan du uddbye med en skriftlig forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. januar 2016 af mathon

Medianen {m_a}'s fodpunkt Der BC{\, }'s midtpunkt,
hvis koordinater er den aritmetiske middelværdi af endepunkternes koordinater.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.