Matematik

løse ligningssystemet

19. januar 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er ved at løse et ligningssystem.

Har dog følgende ligning nu:

(3x+y)-(x+y)=14-2

Hvordan skal man løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2016 af AskTheAfghan

Jeg tror du mener     3x + y = 14, og  x + y = 2.

Er det korrekt?


Svar #2
22. januar 2016 af snylt (Slettet)

ja, det er ligningssystemet, men har lavet det om til én ligning, som jeg vil løse...

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2016 af hesch (Slettet)

(3x+y)-(x+y)=14-2

Regn højre og venstre side ud. ( reducèr ).


Svar #4
22. januar 2016 af snylt (Slettet)

Ja, det er det jeg spørger om, hvordan jeg skal gøre ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2016 af hesch (Slettet)

14 - 2 = ? ?    ( det må du da kunne )

På venstre side hæver du parenteserne.

(3x+y) = 3x + y  

-(x+y) = -1 * (x+y) = -x - y.

Jeg ved godt at det "kun" er B-niveau,  men der her skal du kunne.

Brug evt. weekenden til at repetere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2016 af 656

Jeg vil evt. løse den på følgende måde.

Først isolerer jeg y i ligningerne 3x + y = 14, og  x + y = 2 så de kommer til at hedde y=14-3x og y=2-x

Derefter isolerer jeg x på følgende måde:

14-3x=2-x 

14-2=-x+3x

12=2x

12/2=2x/2

x=6

y bestemmes:

y=14-3*6=-4

Jeg ved ikke om det er korrekt fremgangsmåde, men det var i hvert fald sådan, at vi lærte at løse disse opgaver i folkeskolen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2016 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2016 af PeterValberg

Eller se denne webside:   [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
23. januar 2016 af snylt (Slettet)

#7 Tak for dit svar. Videoen hjalp mig gevaldigt. Er nu færdig med opgaven :-)


Skriv et svar til: løse ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.