Matematik

hjælp til matematik!!

20. januar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg har brug for hjælp til de følgende opgaver

1. reducer :  2(a+b)2? -4b(a-b)

2. løs ligningen: x(x-2)-(x+1)2? = -6

3. løs følgende to ligninger med to ubekendte.

   x+3y+5 = 0

   2x-y-4 = 0

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af SådanDa

Hvad betyder ?-tegnende? :)


Svar #2
20. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

det betyder ikke noget der er nok fordi jeg har lavet mellemrum da jeg skrev. Jeg har virkelig brug for hjælp, på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2016 af SådanDa

1) brug at (a+b)2=a2+b2+2ab, gang derudover ind i paranteserne, og forkort. Prøv :)


Svar #4
20. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

gir det så a2?+ 2ab


Svar #5
20. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

(a+b)2?4b(a-b)

a2+b2?+2ab-4ab+b2

b?2? går ud med hinanden og så skal man trække 2ab fra 4ab

og så får jeg resultatet

a2+2ab passer det?


Svar #6
20. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

regnestykket er (a+b)2-4b(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2016 af SådanDa

Jeg får:

2(a+b)2-4b(a-b)=2(a2+b2+2ab)-4ba+4b2=2a2+2b2+4ab-4ab+4b2=2a2+6b2. Hvor er vi uenige? :)


Svar #8
20. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

nu kan jeg godt se min fejl. Jeg glemte at tage det dobbelte produkt. har forstået det nu. du har ret. tusind tak for hjælpen... kunne du evt hjælpe mig med de to andre opgaver, det ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2016 af SådanDa

x(x-2)-(x+1)2=-6

Vi kigger på:

x(x-2)-(x+1)2=x2-2x-(x2+1+2x)=x2-2x-x2-1-2x=-4x-1, så løs ligningen:

-4x-1=-6


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2016 af SådanDa

Den sidste er to lignigner med 2 ubekendte, har du ikke nogle metoder til at løse den slags? :)


Svar #11
21. januar 2016 af iisommerii (Slettet)

den ved jeg gdot hvordan man regner ud.... men tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til matematik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.