Matematik

Hjælp med at finde førstekoordinaten til røringspunktet for l.

20. januar 2016 af Nielsensusanne519 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. jeg håber virkelig der er en der kan hjælpe mig. hele opgaven lyder således. 
 

"en funktion f er bestemt ved f(x)=2x^3-15x+24x+5, tanget til grafen f i punktet P(5;f(5)) klades for m. Som det ses på figuren har grafen for f også en anden tangent l, der går igennem P."

Bestem m. 
f'(x)=6c^2-30x+24

f(5)=0
f'(5)=24

y=f'(5)(x-5)+f(5)
y=24*(x-5)+0
y=24x-120

det er så her mit problem kommer. jeg kan ikke finde ud/huske  af at finde førstekoordinaten til røringspunktet for l.  Jeg har godt set der er en "forum " med dette spørgsmål, men kan ikke forstå det. :/ #sorry Jeg håber virkelig der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2016 af peter lind

Du skal finde et generelt udtryk for tangenten gennem et vilkårligt punkt (x0, f(x0))  altså y = p(x, x0) Løs derefter ligningen p(x,x0) = 5 med x0 som ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2016 af peter lind

Rettelse   det skal være p(5, x0) = 0


Skriv et svar til: Hjælp med at finde førstekoordinaten til røringspunktet for l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.