Matematik

matematik

21. januar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

en mark har form som en (skæv) firkant ABCD, hvor:
lABl = 140m,   lACl = 150m,   lBCl = 140m,   lADl = 100m,   \angleDAC = 70°.

bestem markens areal m2?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af PeterValberg

Del den op i trekanter (2 stk) og beregn firkantens
samlede areal som summen afde to trekanters
arealer, - har du en tegning af marken? 
I så fald må du gerne vedhæftet den her, så kan vi se den
og bedre hjælpe dig med din opgave :-)  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. januar 2016 af Mm98

så når jeg har beregnet arealet af firkanten, er det så resultatet eller? :) - der er dsv. ikke noget billede af marken :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2016 af PeterValberg

Ja, det er arealet, der er facit :-)

det kan være svært at overskue opgaven uden en tegning
men du kan lave én på baggrund af oplysningerne, brug
eventuelt GeoGebra

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. januar 2016 af Mm98

skal jeg så plusse alle siderne ?:) - skal jeg ikke bruge cos el. sin?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2016 af PeterValberg

Jeg har konstrueret tegningen i GeoGebra på baggrund af de givne oplysninger.

Brug en cosinusrelation til at bestemme længden af siden CD
Brug herefter fx Herons formel til bestemmelse af trekanternes arealer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. januar 2016 af PeterValberg

Arealet af trekant ACD kan alternativt bestemmes som:

TACD = (1/2)·|AD|·|AC|·sin(DAC)

Ved at gøre det sådan, behøver du ikke bestemme længden af CD.

Bestem arealet af trekant ABC vha. Herons formel...
Kender du ikke den, så prøv Google.

-------

Jeg får arealet af firkant ABCD til 15913,89 m2 (vha. GeoGebra)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. januar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
21. januar 2016 af Mm98

jeg har også tegnet den ind på samme måde i mit hæfte !:))
Jeg får det til 120522,67 ?
 


Svar #9
21. januar 2016 af Mm98

nu får jeg det til 16256,68 :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2016 af PeterValberg

Du skulle gerne få det samme, som jeg gør i #6 og #7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
21. januar 2016 af Mm98

tusind tak for hjælpen! Jeg har fået det samme som dig :))


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.