Matematik

matematik

21. januar 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

beregn højderne i \Delta?ABC, når a = 64,  B=67° og C= 78°

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af PeterValberg

Bestem den sidste vinkel (A)
Brug sinusrelationer til bestemmelse af de øvrige sider
Bestem trekantens vha. Heron's formel eller [ LINK ]
Benyt arealet og trekantens sider (som grundlinjer) til bestemmelse af højderne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. januar 2016 af Mm98

skal jeg så bruge denne formel?: T= 1/2*a*c*sin(B) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2016 af PeterValberg

Ja, med den kan du bestemme trekantens areal, - forudsat
at du kender længden på siderne a og c samt værdien på
vinkel B :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. januar 2016 af Mm98

okay, men jeg skal finde højderne :)
?kan jeg bruge denne formel: A= sin-1?(a*sin(C) / c)  :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2016 af PeterValberg

Prøv lige at genlæse mit svar i #1
(det er måske ikke den nemmeste måde, men den virker
og det var det, jeg kunne komme i tanke om lige nu)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.