Matematik

hjæælp til matematik

22. januar 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælpen til at beregne de resterende sider og vinkler i trekanterne ABC, når

a) A= 30 grader, B= 75 grader og c=5 cm

b) a= 10, b=5 og c=7

c) A= 15 grader, b= 3 og c= 9

d) C=32 grader, a= 5 og c=6

På Forhån Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2016 af mathon

a)
                C=180^{\circ}-(A+B)

                \frac{\mathbf{\color{Red} a}}{\sin{A}}=\frac{c}{\sin(C)}          

                \frac{\mathbf{\color{Red} b}}{\sin{B}}=\frac{c}{\sin(C)}  


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2016 af mathon

b)
          A=2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{a^2-(b-c)^2}{(b+c)^2-a^2}} \right )

          B=2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{b^2-(a-c)^2}{(a+c)^2-b^2}} \right )

          C=2\cdot \tan^{-1}\left ( \sqrt{\frac{c^2-(a-b)^2}{(a+b)^2-c^2}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2016 af mathon

c)
                    a=\sqrt{9^2+3^2-2\cdot 9\cdot 3\cdot \cos(15^{\circ})}>b

hvorfor
                    B<15^{\circ}
og dermed
                     C stump.
 


Skriv et svar til: hjæælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.