Matematik

MATEMATIK

23. januar 2016 af Anonymm1 - Niveau: 10. klasse
Hej jeg har akut!!! Brug for hjælp, håber virkelig at i kan hjælpe
Jeg skal løse disse funktioner, men ved ikke hvordan jeg gør:

Har lagf billede ind
Det er opgave 4
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af hesch (Slettet)

Du skal ikke løse nogle funktioner, du skal tegne dem.

4a)   Funktionen  y(x) = x2  kender du vel, og kan tegne.

f(x) = 0,5*x2 giver så de halve funktionsværdier.  Den må du vel også kunne tegne, men hvorfor gør du ikke det? Så har du da løst noget af opgaven, og kan spørge mere specifikt til 4b) . . . . , hvor du skal kvadrere nogle parenteser og gange ind i parenteser med det formål at bringe et funktionsudtryk på formen:

f(x) = ax2 + bx + c

Du kan så finde rødder ( hvor grafen skærer x-aksen ), og du kan finde grafens toppunkt ved:

xtop = -b/2a  og  ytop = f( xtop )

Herudover kan du finde andre støttepunkter efter behov, og kan tegne grafen.

Gør lidt selv i stedet for at spørge generelt om opgave 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2016 af PeterValberg

#0 Du kunne fx bruge GeoGebra til at tegne dem :-)
     Med mindre din lærer har sagt, at I skal tegne em i hånden.

btw: GeoGebra er gratis og kan findes på nettet
        (men du har/kender sikkert programmet i forvejen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. januar 2016 af Anonymm1

Altså jeg skal også aflæse graferne og finde funktionen, det kan jeg ikke finde ud af

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2016 af hesch (Slettet)

#3:  Så vidt jeg kan se, er det først i opgave 5.


Skriv et svar til: MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.