Matematik

MATEMATIK !!! Hjælp

23. januar 2016 af Anonymm1 - Niveau: 10. klasse
Hej jeg har virkelig brug for hjælp i mat!!! Håber at i kan hjælpe

Jeg skal kigge på graferne og aflæse funktionerne
Kan ikke finde ud af det :(

Har lagt billedet ind
Vedhæftet fil: image.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af mathon

Aflæs tre punkter 
og løs ligningssystemet:
                                          {x_1}^2a+x_1b+c=y_1
                                          {x_2}^2a+x_2b+c=y_2
                                          {x_3}^2a+x_3b+c=y_3
                      
                      
                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2016 af Capion1

En af måderne at angribe opgaven på er at benytte funktionsforskriften for parablen, hvis toppunkt er (0 ; 0)
f00(x) = ax2   for alle a ≠ 0
Forskydes denne parabel, med toppunktet (0 ; 0) til punktet (α ; β) , vil den forskudte parabel have forskriften
fαβ(x) - β = a(x - α)2   ⇒  fαβ(x) = ax2 - 2aαx + (aα2 + β)
Værdimængden er alle de værdier for y , som parablen repræsenterer.  


Svar #3
23. januar 2016 af Anonymm1

Jeg forstår det ikke
Nogen der kan beregne den første ud!? Så jeg kan se hvordan i gør

Skriv et svar til: MATEMATIK !!! Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.