Matematik

Hjælp til matematik

23. januar 2016 af Julie201r (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige og laver min matematik aflevering, da jeg stødte på en opgave der gav mig lidt problemmer. Håber I vil hjælpe! 

Opaven lyder således: Det maksimale vandindhold i luften afhænger af temperaturen. Når temperaturen er 0 grader er luftens maksimale vandindhold 4,94 g/m3. Det maksimale vandindhold i luften stiger med 6,2 %, for hver grad temperaturen stiger.

a) Indfør passende variabel, og opstil en formel, der beskriver luftens maksimale vandindhold som funktion af temperaturen. (Her tænker jeg, at man skal benytte den eksponentielle funktion: f(x)=b*(1+r)x, men hvordan skal tallene indsættes?) 

b) Ved hvilken temperatur er luftens maksimale vandindhol 15 g/m3


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2016 af Capion1

Du har ret i din betragtning at skulle bruge en eksponentialfunktion.
f (t) = 4,94·1,062t
t er temperaturen og f (t) er luftens maksimale vandindhold.
b)    Løs ligningen   f (t) = 15


Svar #2
23. januar 2016 af Julie201r (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Det hjalp meget. 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.