Matematik

Matematik haster!

26. januar 2016 af hjælpsos123456789 - Niveau: 7. klasse

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Er ikke så god til matematik :)) Har læst opgaven igennem flere gange, og har forsøgt men kan bare ik finde ud af hvordan jeg skal komme frem til det endelige svar.

Opgaven lyder:

En mor til 9 børn køber5 dusin appelsiner for i alt 100 kr.                                                                      a. Hvad er prisen for 1 appelsin?                                                                                                        b. Hvad ville 4 snese appelsiner koste?

Håber i vil hjælpe :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2016 af mathon

1 dusin = 12 stk

1 snes = 20 stk

                                 5\; dusin=5\cdot (12 \; stk)=60\; stk=3\; snese

pris pr appelsin =     \frac{100\; kr}{60\; stk}=1\tfrac{2}{3}\; \tfrac{kr}{stk}=1{,}67\; \tfrac{kr}{stk}

4 snese ville koste
                               \left (100\; kr \right )\cdot \tfrac{4}{3}=133{,}33\; kr


Svar #2
26. januar 2016 af hjælpsos123456789

Tusind tak! Rigtig dejligt at du kunne hjælpe.


Skriv et svar til: Matematik haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.