Matematik

funktion og matematiske modeller

27. januar 2016 af anneguldhøj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave til en aflevering, som jeg simpelthen ikke forstår. Opgaven lyder såldes: 

Spændingsfaldet over et batteri i motoren i et styret missil ændres afhængigt af missilets bevægelser. I en matematisk model kan spændingsfaldet over batteriet i et bestemt styret missel beskrives ved: f(t) = -0,0033*t3+0,340*t2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20 , hvor f(t) er spændingsfaldet over batteriet( målt i V) til tidspunktet r (målt i sekunder efter affyring)

a) Tegn grafen for f, og bestem de to tidspunkter, hvor spændingsfaldet over batteriet er 12 V.

b) Bestem f'(15), og gør rede for betydning af dette tal

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2016 af peter lind

f(t) = -0,0033*t3+0,340*t2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20 betyder f(t) = -0,0033*t*3+0,340*t*2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20 Den tror jeg bare ikke rigtig på så mener du ikke

f(t) = -0,0033*t3+0,340*t2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20

a)  Løs ligningen f(t) = 12. I betragtning af resten af at du skal tegne grafen, gætter jeg på at du skal aflæse det fra grafen. Alternativt må du bruge et CAS værktøj til det

b) Brug at (xn)' = n*xn-1


Svar #2
27. januar 2016 af anneguldhøj (Slettet)

Altså den ser således ud; 

Vedhæftet fil:opg 5 til afl.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af peter lind

så var mit gæt rigtig. De 0,340 skal være 0,0340


Svar #4
27. januar 2016 af anneguldhøj (Slettet)

Ja, beklager.. 

Men, der er mange af tingene du skriver, som jeg slet ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2016 af peter lind

Kan du ikke komme med noget mere præcist om hvad du ikke forstår.


Svar #6
27. januar 2016 af anneguldhøj (Slettet)

Hvordan tegner jeg grafen i Geogebra? Skal jeg bare skrive f(t) = -0,0033*t3+0,0340*t2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20 ind i indputfeltet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2016 af peter lind

Jeg kender ikke Geogebra særlig godt. Du skal skrive f(t):= og t3 skal erstattes af t^3 tilsvarende for t2


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2016 af Soeffi

#6 Hvordan tegner jeg grafen i Geogebra? Skal jeg bare skrive f(t) = -0,0033*t3+0,0340*t2+0,7032*t+6,4910, x < t < 20 ind i indputfeltet?

Du kan skrive:

f(x) = Hvis[0  <  x  <  20, -0.0033 x^3 + 0.34x^2 + 0.7032x + 6.491]

i inputfeltet og trykke enter. Det er ikke altid Geogebra accepterer t som variabel, hvis den bruges i inputfeltet.

Husk at vælge: Indstillinger - Afrunding - 5 decimaler. Husk også at decimaltegn er punktum.


Skriv et svar til: funktion og matematiske modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.