Matematik

Matematik

27. januar 2016 af Frederikke1333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses banen for et kuglestød indtegnet i et koordinatsystem med enheden 1 m på akserne. Kuglens bane kan beskrives som en del af grafen for funktionen: f(x) = -0.05 x^2  + 0.8 x + 2.3.

Opgave a:

Bestem længden af kuglestødet.

Opgave b:

Bestem kuglens maksimale højde over jorden.

En funktion f er givet ved: f(x) = -x^3  + 3 x^2  + x + 4.
 
Grafen for f har netop en tangent t med hældningskoefficient 4 .

Opgave a:

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2016 af StoreNord

a) Find afstanden mellem funktionens 0-punkter.

b) Differentièr funktionen, og find ud agf, hvor f'=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2016 af mathon

Opgave a:

Bestem længden af kuglestødet.

                                      Løs
                                                 f(x)=0\; \land\; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2016 af mathon

Opgave b:

Bestem kuglens maksimale højde over jorden.

          Beregn parablens 2.koordinat.


Svar #4
28. januar 2016 af Frederikke1333 (Slettet)

Hvordan finder jeg afstanden mellem funktionens 0-punkter??


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2016 af mathon

#4
         Nulpunktet kræver:

                              f(x)=-\frac{5}{100}x^2+\frac{8}{10}x+\frac{23}{10}=0\; \; \; \; x>0

                                               -5x^2+80x+230=0

                                               x^2-16x-46=0

                                               x=8+\sqrt{110}\approx 18{,}49

                                               


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2016 af mathon

Tekstkorrektion:

          Beregn parabeltoppunktets 2.koordinat.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.