Kemi

Svag syre lavere pH end stærk syre?

28. januar 2016 af Xylnaeri (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er en stærk syres pH altid lavere end en svag syres pH?
Hvorfor?
Har kigget rundt og læste et sted at den godt kan være lavere, men jeg er meget usikker på begrundelsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon

En stærkt fortyndet stærk syre kan have større pH end en mere koncentreret svag syre.


Svar #2
28. januar 2016 af Xylnaeri (Slettet)

#1

En stærkt fortyndet stærk syre kan have større pH end en mere koncentreret svag syre.

Kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2016 af mathon

Hvis en stærk syre fortyndes igen og igen bliver \left [ H_3O^+ \right ]_{st\ae rk\; syre} mindre og mindre, hvorved pH_{st\ae rk\; syre} stiger og stiger.

En koncentreret svag syres \left [ H_3O^+ \right ]_{svag\; syre} kan da overstige \left [ H_3O^+ \right ]_{st\ae rkt\; fortyndet\: st\ae rk\; syre}

        så
                             \left [ H_3O^+ \right ]_{svag \; syre}>\left [ H_3O^+ \right ]_{st\ae rkt\; fortyndet\; st\ae rk\; syre}
        og
                             pH_{svag \; syre}<pH_{st\ae rkt\; fortyndet\; st\ae rk\; syre}
       
                 


      Bemærk:
                        \log(x) er en voksende funktion           x_1>x_2\Rightarrow \log(x_1)>\log(x_2)
                        -\log(x) er en aftagende funktion      x_1>x_2\Rightarrow -\log(x_1)<-\log(x_2)


Skriv et svar til: Svag syre lavere pH end stærk syre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.