Fysik

Forklaring på formel Fopdrift= F2-F1

29. januar 2016 af Slashdash (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Er der nogen der kan forklare formlen F2-F1? Jeg har ikke forstået den.


Svar #1
29. januar 2016 af Slashdash (Slettet)

Altså formlen Fopdrift=F2-F1


Svar #2
29. januar 2016 af Slashdash (Slettet)

Det skal lige siges at opgaven går ud på, at vi havde lavet et forsøg, hvor vi havde målt med et dynamometer på et lod i vand og på loddet i luften.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2016 af mette48 (Slettet)

Når loddet hænger i dynamometeret i fri luft påvirkes det af tyngdekraften F,der går nedad, og af en lige så stor kraft F1opad fra dynamometeret.

Når loddet hænger i dynamometeret nede i vandet påvirkes det af  af en kraft opad fra dynamometeret F2, der er mindre end F1.

Prøv evt at løfte en mursten/en sten i en hånd. Sænk hånden med murstenen ned i vandet i en spand. Murstenen vil virke lettere, når du holder den nede i vandet.

Forskellen mellem F1 og F2 faldes opdriften fordi der virker som om vandet hjælper med at løfte stenen/loddet op.


Skriv et svar til: Forklaring på formel Fopdrift= F2-F1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.