Matematik

Ekspotential funktioner

30. januar 2016 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ekspotentialfunktion er givet ved h(x) = 7,2 * 0,82^x. Bestem funktionens halveringskonstant T0,5 = 6.

Nogle der kan hjælpe med denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2016 af mathon

                    Halveringstiden er ikke lig med 6!


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2016 af peter lind

Formlen for det står sikkert i din bog. Den er T½ = log(½)/log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2016 af StoreNord

Til den bogløse trådstarter

Man kan regne den ud:

Hvad er f(0) -----------------  den er 7,2

Hvornår er f(x)= det halve, altså 3,6?

f(x)=7,2*0,82x =3,6 når

              0,82x=½        og så tar du ln (eller log) på begge sider.


Skriv et svar til: Ekspotential funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.