Matematik

Matematik - Trigonogemetri

02. februar 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem a, b, c og d og tegn de forskellige situationer på enhedscirklen, når (alt er i grader

a= cos2(30) + sin2(30)

b= cos2(67) + sin2(-67)

c=cos(-60)2+sin(-60)2

d=cos2(v-60)+sin2(v-60)

Hvis nogle ville forklare mig, hvordan disse opgaver skulle beregnes, ville det være rart!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af mathon

Grundlæggende

         enhedscirklens fundamentalligning:

                                  \cos^2(v)+\sin^2(v)=\mathbf{\color{Red} 1}     med små variationer.

og
            \sin(-v)=-\sin(v)

            \cos(-v)=\cos(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2016 af PeterValberg

Du har sikkert hørt om den såkaldte "idiotformel" (træls navn)

\cos^2(v)+\sin^2(v)=1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

Men, hvordan ville denne blive anvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Tegn et koordinatsystem med en enhedscirkel. Tegn en halvlinie, der har endepunkt i (0,0). Den danner en vinkel u med x-aksen og skærer enhedscirklen i P = (cos(u),sin(u)). Stil så ligningen for enhedscirklen op med koordinaterne til P. Så skulle du umiddelbart kunne se, hvad løsningen er for a,c og d. Tegn så halvlinien for vinklen -u og find sin(-u) udtrykt ved sin(u). Så kan du finde b.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

#3 cos2(hvadsomhelst) + sin2(det samme) = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2016 af mette48 (Slettet)

I har vist overset fire små bogstaver, tegn

tegn en enhedscirkel, gerne nogle cm i radius.

indtegn de 2 vinkler og derefter a= cos(30) og sin(30)

Tegn en linie fra (0,0) til (cos(v),sin(v)) denne linie er hypotenusen i en retvinklet trekant. Dens længde svarer til radius i enhedscirkelen.

cos2(30) er et kvadrat med siden cos(30)som du kan tegne ind under førsteaksen

sin2(v) tegnes som et kvadrat til højre for sin(30). Tegner du et kvadrat med hypotenusen som side, har du nu den figur, som bruges til at vise pythagoras lærersætning.


Svar #7
02. februar 2016 af Sarah45 (Slettet)

V er det ikke bare en konstanst, hvilket betyder at uanset hvilket tal man sætter ind i v's plads vil det stadig give 1?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt.

Husk at tegne de fire tilfælde, som #6 skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2016 af Stats

En visuel beskrivelse ved enhedscirklen af formlen cos2x + sin2x = 1 

enhedscirkel.png

Hvor r kan findes ved pythagoras, hvilket giver cos2x + sin2x = 1, da radius altid er 1 i en enhedscirkel.

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:enhedscirkel.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2016 af mathon

#7

         "V er det ikke bare en konstanst"

         V er en variabel, som jo ligger i begrebet "uanset hvilken værdi".


Skriv et svar til: Matematik - Trigonogemetri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.