Matematik

bold opgave (hjælp haster)

02. februar 2016 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd bolden i punktet P(0,2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen:

f(x)=-0,02388x^2+0,8693x+2

Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestemt af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) og D(10,8)

Den retning bolden har i starten, er bestemt ved vinklen a mellem vandret og tangenten til grafen for f i punktet p(0,2)

a) Undersøg om bolden kommer over bygningen.

ALTSÅ: Skal jeg finde f(10) og f(25) og se om disse to værdier er højere end højden 8 ? Hvad skal jeg præcist her?

(CAS er tilladt) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2016 af hesch (Slettet)

Ad:  ALTSÅ . . . . .

Ja, det skal du.


Svar #2
02. februar 2016 af snylt (Slettet)

Okay, får ca. 13 og så noget med med 125?eller lign Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2016 af hesch (Slettet)

Nej, indsæt 10 eller 25 på x's plads i funktionen (CAS er tilladt).


Svar #4
03. februar 2016 af snylt (Slettet)

gør jeg også? skal den differentieres først ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2016 af hesch (Slettet)

f(x)=-0,02388x^2+0,8693x+2   ⇒

f(10) = -0,02388*102+0,8693*10+2

Det giver da ikke ca. 13 og så noget med 125?eller lign

f(x) = banens højde.  Hvis du differentierer ( df(x)/dx ) finder du banens stejlhed, men hvad vil du bruge den til i spørgsmål a) ?

Se svaret i #1.


Svar #6
03. februar 2016 af snylt (Slettet)

Mit CAS vrøvler. Du har ret.

Spørgsmål b er)

Den retning, bolden har i starten, er bestemt ved vinklen α mellem vandret og tangenten til grafen for f i punktet P(0,2)
b) Bestem α

Hvad skal man hér?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2016 af hesch (Slettet)

Hvis du læser #5: 

Hvis du differentierer ( df(x)/dx ) finder du banens stejlhed, men hvad vil du bruge den til i spørgsmål a) ?

. . . har du så selv et forslag ?

Når du har fundet stejlheden, skal du anvende en trigonometrisk funktion.  Hvilken?


Svar #8
03. februar 2016 af snylt (Slettet)

Du tænker vel på enten sinus, cosinus eller tangens? 


Svar #9
03. februar 2016 af snylt (Slettet)

... og hvorfor bestemmer vi egentlig f(10) og f(20) men ikke C og D ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2016 af hesch (Slettet)

#8: Ja, det gør jeg.

#9: Tegn situationen.


Svar #11
03. februar 2016 af snylt (Slettet)

Jeg har en figur af situationen, men jeg kan ikke helt gennemskue det. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2016 af hesch (Slettet)

Kan du vedhæfte den, og fortælle hvad du ikke kan gennemskue ?


Skriv et svar til: bold opgave (hjælp haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.