Matematik

Opgaver med areal ved hjælp af integralregning

07. februar 2016 af 123434 (Slettet)

Opgave 1

En funktion g er givet ved g(x)=x2+2

Når -1<x<1 afgrænser graferne for f og g en punktmængde, der har et areal

Bestem arealet af M

Grænserne er -1 og 1. Vi har at gøre med et bestemt integrale

1-1∫(x2+2)dx=[1/3x3+2x]1-1=(1/3*13+2*1)-(1/3*-13+2*-1)=7/3-(7/3)=14/3

Kan det passe at arealet for M er 14/3?

Opgave 2

En funktion f er givet ved f(x)=-2x2+20x-32

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal (se figur 1). a) Bestem arealet af M .

Jeg kan se, at skærringen med x-aksen er x=2 og x=8

F(x)=1/3*-2*x2+1+1/2*20*x1+1-32x=-2/3x3+10x2-32x

82∫-2x2+20x-32dx=82[-2/3x3+10x2-32x]=(-2/3*82+10*82-32*8)-(2/3*23+10*22-32*2)=128/3-(-88/3)=216/3=77

Arealet, der afgrænses mellem grafen og førsteaksen, er 77

Jeg er ved at repetere integralregning og areal. Er jeg rigtig på den?

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af VandalS

Rigtigt, lige bortset fra at 216/3 = 72 og ikke 77.


Skriv et svar til: Opgaver med areal ved hjælp af integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.