Matematik

BRUG FOR HJÆLP

07. februar 2016 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave som jeg ikke rigtig kan se hvad jeg skal gøre ved.. og hvordan jeg skal udregne? Nogle som evt. kan vejlede/hjælpe mig?? 

En bestemt type minivindmølles årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hlp af formlen 
E = 0,14 * x2

Hvor E betegner den årlige produktion (målt i kWh) og x er vingelængden (målt i cm) 

a) Bestem den årlige produktion i kWh fra en minivindmølle med en vingelængde på 50 cm. 
Hvor stor skal vingelængden være, hvis den årlige produktion skal være 600 kWh? 

En familie ønsker at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50% større årlig produktio. 

b) Hvor mange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne på den gamle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2016 af JulieW99

A) indsæt 50 i stedet for x.

Indsæt 600 på E's plads. Løs ligningen for x.

B) Benyt F_y=F_x^a

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Indsæt x=50 i formelen for beregning af årlig produktion.

indsæt E=600 i formelen for beregning af årlig produktion. og løs ligningen.

b)

ønsket produktion = 600+600*0,5 kWh =900 kWh

900= 0,14 * x⇒x=80

Længde af nye vinger 80 cm

stigning i % (80-50)/50


Skriv et svar til: BRUG FOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.