Fysik

Arbejde ud fra negativ acceleration

17. februar 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal udregne en kraft, ud fra en negativ acceleration og en masse:

F=m*a=950 kg*-6,9675 m/s^2=-6619,13 N

Jeg skal nu udregne det arbejde som kraften udfører på 67 m:

A=F*s=-6619,13N*67m=-443482 Nm

Arbejdet skal dog være positivt, men er det ok bare at anbringe F*s i numerisk tegn?

A=\left | F*s \right |


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2016 af mathon

              A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{s}=F\cdot s\cdot \cos\left ( \overrightarrow{F},\overrightarrow{s} \right )

En bremsende kraft har modsat retning af bevægelsesretningen.

               A_{brems}=F_{brems}\cdot s\cdot \cos(180^{\circ})=F_{brems}\cdot s\cdot (-1)=-F_{brems}\cdot s
størrelsen af arbejdet

               \left |A_{brems} \right |=\left |\left (-1 \right )\cdot F_{brems}\cdot s \right |=F_{brems}\cdot s


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2016 af Jerslev (Slettet)

At en kraft udfører et negativt arbejde betyder, at kraften fjerner energi fra systemet.

Svar #3
17. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Jo, men ifølge facitlisten skal arbejdet være positivt. Vil en bremsekraft ikke fjerne energi fra bilen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

arbejdet (kørslen) vil vel stadig være fremad (positiv) indtil stilstand. Når man bremser bakker man jo ikke.


Skriv et svar til: Arbejde ud fra negativ acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.