Fysik

Bremsekraftens arbejde

18. februar 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde bremsekraften på et fly med massen 2,3 * 10^3 kg og accelerationen 5 g. Da flyet bremser, må accelerationen vel være negativ? I så fald, må bremsekraften være:

F=m*a=2,3*10^3 kg*(-5*9,82 m/s^2)=-112930 N

Jeg skal nu finde bremsekraftens arbejde:

A=F*s*cos(fi)=-112930 N*180 m*cos(180)=20327400 Nm

Men arbejdet må vel være negativt, idet der fjernes energi fra flyet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2016 af peter lind

Du har indregnet en bremsning to gange. Da der reelt ikke er angivet noget koordinatsystem kan du godt udelade fortegnet i dit første resultat


Svar #2
18. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Så arbejdet skal være negativt? Altså:

A=F*s*cos(fi)=112930 N * 180 m *cos(180)=-20327400 Nm


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2016 af peter lind

Da der ikke er noget koordinatsystem vil jeg undlade det med cosinus. Skriv hellere at arbejdet på flyet er negativt.


Svar #4
18. februar 2016 af Arccossintan (Slettet)

Jeg følger dit råd. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bremsekraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.