Matematik

Meter

20. februar 2016 af Malle123456789 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Manegen i cirkusset er rund. For at hestene ikke bliver rundtosset har manegen altid et fast mål, som du kan se på tegningen.

I et af numrene tæller Pernille af hesten løber 3 gange rundt, mens der er en pige der laver kunstner på hestens ryg.

Diameteren er 10 m., kan ikke indsætte et billede, desværre.

Hvor mange meter har hesten løbet?

(pi sættes til 3,14 og svaret angives med 2 decimaler)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2016 af StoreNord

Pi =\frac{Omkreds}{Diameter}               ;som definition

og så er        Omkreds=Pi \cdot Diameter

Tre omgange er           3 \cdot Pi \cdot Diameter=


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2016 af mette48 (Slettet)

cirklens omkreds er π * d hvor d er diameteren

3 gange rundt i manegen  3*π*d


Skriv et svar til: Meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.