Matematik

Opgave

21. februar 2016 af teknom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der skal fremstilles 500.000 tabletter med en vægt på 180 mg. Gennemsnitsvægten for de færdigfremstillede tabletter er 178,3 mg, og der har været et spild på 2 % under granulering og tørring. ´Hvad forventes udbyttet at blive?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2016 af mathon

    Forventet udbytte:   
                                      5\cdot 10^5\cdot \left (180\cdot 10^{-6}\; kg \right )\cdot 0{,}98


Svar #2
21. februar 2016 af teknom (Slettet)

Svaret skal give noget med 400 og et eller andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Samlet startvægt 500.000 * 180mg=90.000.000mg=90.000g=90kg

tab= samlet startvægt *2/100=90*2/100 kg=1,80kg

der bliver lavet piller af 88,2 kg=88200

antal piller 88.200.000mg/178,3mg=494.671piller


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af mathon

´Hvad forventes udbyttet at blive? kan jo både betyde antal kg og antal piller, men i ingen af tilfældene er "400 og noget'' vildledende for et svar på 400.000.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2016 af mathon

men i begge tilfælde  er "400 og noget'' vildledende for et svar på 400.000.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.