Matematik

Matematik

21. februar 2016 af shabanaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg har brug for hjælp til opgave 2, 14 og 15 b i dette eksamenssæt

På forhånd tak


Svar #1
21. februar 2016 af shabanaa (Slettet)

.


Svar #2
21. februar 2016 af shabanaa (Slettet)

okay filen er for stor jeg sender billeder


Svar #3
21. februar 2016 af shabanaa (Slettet)

.

Vedhæftet fil:h.PNG

Svar #4
21. februar 2016 af shabanaa (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2016 af StoreNord

Tegn funktionen f(x)=-2.5x + 125 i et koordinatsystem og indse at  -2.5 er dens hældning.

Se også hvor salget er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2016 af Soeffi

a) Den første opgave er en logistisk differentialligning. Du starter med at finde den generelle løsning og får:

N(t)=\frac{90}{1+C\cdot e^{90\cdot a\cdot t}}

Her findes a og C ved at indsætte punkterne (t,N(t)) = (0,3) og (t,N(t)) = (11,43) (1996 svarer til t=0 og 2007 svarer til t=11).

b) Den øvre grænse er 90, det ses af parentesen (90-N). Den gør at dN/dt nærmer sig 0, når N(t) nærmer sig 90. Den største væksthastighed fås når N(t) = 90/2. Det er en regel der gælder for logistisk væskst. Det kræver at du kender a og C fra første spørgsmål. 


Svar #8
22. februar 2016 af shabanaa (Slettet)

Okay :) tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.