Matematik

Hvordan reducerer jeg denne potens?

21. februar 2016 af Dudi22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 2 * (1/2)^(N+1).

Kan se af facit, at det skal give 2^(-N), men jeg vil gerne forstå logikken bag :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2016 af SådanDa

2\cdot\left(\frac{1}{2}\right)^{N+1}=2\cdot\frac{1^{N+1}}{2^{N+1}}=2\cdot\frac{1}{2^{N+1}}=\frac{2}{2^{N+1}}=\frac{1}{2^N}=2^{-N}


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2016 af Eksperimentalfysikeren

2*(1/2)^(N+1) = 2*2^(-(N+1)) = 2^(-(N+1)+1) = 2^(-N-1+1) = 2^(-N)


Skriv et svar til: Hvordan reducerer jeg denne potens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.