Matematik

Hjælp med matematik.

23. februar 2016 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau
I 1994 blev der i Danmark produceret 11.105.000 ton affald. I 2004 var tallet steget til 13.359.000 ton affald. I 2004 var tallet steget til 13.359.000 ton affald. Og tallet er steget ydligere frem til i dag.

Vis at den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i affaldsproduktionen i Danmark i perioden 1994-204 var 1.865%

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af SuneChr

Vis, om udsagnet

13359000=11105000\cdot 1,01865^{10}

er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af SuneChr

# 1 fortsat
Man anvender samme formel, når en kapital skal fremskrives,   kn = k0(1 + r)n
Her har man så erstattet kr. med affald, men formlen er ligeglad.   :)


Svar #3
23. februar 2016 af Camillaalilji

Hvordan erstatter man?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af SuneChr

Hvis opgaven havde været
"Hvor meget vokser en kapital på 11,105 mio kr til, når den står urørt til 1,865% p.a. i 10 år?",
havde svaret været det samme, som det affaldsmængden vokser til.
Du skal tilbage til opgaven og undersøge, om ligningen i # 1 er rigtig. Benyt lommeregner eller lign.
Udregn højresiden v.h.a. lommeregneren og se om det er lig med, eller tæt på, tallet på venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2016 af mathon

              (1+r)^{10}=\frac{13.359}{11.105}     

               1+r=\left (\frac{13.359}{11.105} \right )^{0{,}1}=1{,}01865

               r=0{,}01865=1{,}865\%


Skriv et svar til: Hjælp med matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.