Matematik

Optimer fortjeneste

23. februar 2016 af Christian1409 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg er løbet ind i problemer med vedhæftede opgave, der giver nogle besynderlige resultater. 

Hvilken fremgangsmåde bør jeg anvende for en sådan opgave?

Vedhæftet fil: optimering1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2016 af peter lind

Hvad er det for noget underligt noget du skriver til sidst i linjen efter linjen "hvor stor er den størst mulige fortjeneste"?. Funktionen er monoton voksende, så du får den største fortjeneste ved at vælge x så stor som mulig altså 18


Svar #3
23. februar 2016 af Christian1409 (Slettet)

Hvordan viser jeg ved differentialregning, at prisen er størst mulig ved x = 18?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2016 af peter lind

Det finder du ved at vise at f'(x) > 0 for x>0


Svar #5
23. februar 2016 af Christian1409 (Slettet)

Men det vister min udregning også, hvorfra jeg får x = -10 og to andre besynderlige resultater. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2016 af SådanDa

#5, nej din udregning viser hvilke x-værdier der gør så f'(x)=0, og det er rigtig nok at ved sådan en x-værdi kan der være et minimum eller et maksimum. Men x=-10 ligger uden for intervallet hvorpå din funktion løber.

Du skal derfor i stedet vise at f'(x)>0 for x>0 som nævnt i #4.

Du har fundet f'(x), så undersøg om denne er positiv så længe x er positiv!

(De to "besynderlige" resultater er blot polynomiets komplekse rødder, dem skal du ikke bruge til noget her)


Skriv et svar til: Optimer fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.