Matematik

Funktion

24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 

På figuren ses grafen for en funktion f(x), der har nulpunkterne -5, -2, 2 og 4. Sammen med førsteaksen afgrænser grafen tre punktmængder M1, M2 og M3, der henholdsvis har arealerne 12, 7 og 12.

Bestem integralerne :

Øvregrænse = -2 og nedregrænse= -5  f(x)dx

Øvregrænse = 4 og nedregrænse = -4 f(x)dx

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af SuneChr

På figuren ses ... ,  Du ser figuren, men det gør vi ikke.
De integrationsgrænser du angiver, er de rigtige?
 


Svar #2
24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet)

Nej ups.

Øvregrænse = 4 og nedregrænse = -5 f(x)dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2016 af SuneChr

Som sagt tidligere kan vi ikke se grafen.
Grafen kan se ud på to måder:
M1 og M3 kan ligge over x-aksen, eller de kan begge ligge under. Hvor ligger de? 


Svar #4
24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet)

http://file:///Users/Karina/Desktop/Skærmbillede%202016-02-24%20kl.%2020.21.18.png

Gå ind på dette link og se hvordan den ser ud - hov linket virker ikke


Svar #5
24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet)

Her kommer billedet med opgaven og det hele


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2016 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet)

Hvordan laver jeg opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2016 af PeterValberg

Arealerne af de grå områder oplyses, at være M1 = 12, M2 = 7, M3 = 12

Integralet:

\int_{-5}^{-2}{f(x)dx}

vil være lig med arealet af området M1 osv...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
24. februar 2016 af Karina1998 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.