Matematik

Hvordan laver man en funktionsforskrift?

24. februar 2016 af KrisserPM (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fået opgaven at lave en funktionsforskrift, men jeg ved ikke hvordan man gør. 

x = længde. y = bredde. Arealet er 16 cm?2

x  1   2   3   4   5    6   7      8

y  16  8  6   4  3,2  3  2,28  2

Jeg har lavet en linje i et koordinatsystem, men linjer er jo ikke lige og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre..

Please hjælp mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af peter lind

Du skal bruge at areal = længde*bredde


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2016 af Soeffi

#1. Desuden skal du bruge, at arealet er en konstant, dvs. a = x·y => y = a/x eller y = 16·(1/x).


Svar #3
24. februar 2016 af KrisserPM (Slettet)

#1 og #2

Jeg har begge dele men hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2016 af Soeffi

#3

Det kommer an på hvadder skal være funktionen. Lad os sige at det er bredden og den skal være en funktion af længden = x. I så fald får man at funktionsudtrykket for bredden som funktion af længden ved konstant areal er:

f(x) = 16/x, x > 0. Tilføljelsen x > 0 betyder, at længden ikke kan være negativ og angives for en ordens skyld.


Skriv et svar til: Hvordan laver man en funktionsforskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.