Matematik

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at B = 32,3° og AB = 10,6. a) Bestem højden fra C

24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at B = 32,3° og AB = 10,6.

a) Bestem højden fra C.

Da jeg kun har to oplysninger om trekanten kan jeg hverken bruge sinus eller cosinusrelationer? Hvordan gør man så?

Hjælpen er meget værdsat, tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2016 af StoreNord

A=½hg=½h*10,6=22,9               ;  hvad er så h?


Svar #2
24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Har fået højden til 4.3!


Svar #3
24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Kom til at sætte den forkerte opgave ind.. Men brugte TI-nspire og solve osv. også fik jeg 4.3!


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2016 af SuneChr

# 0
Er der mere i opgaven, siden vi skal kende B ?
Du skriver, at der kun er to oplysninger om trekanten. At kende arealet rummer i sig selv to oplysninger.
Dertil kommer den tredje, |AB| . Men B er foreløbig overflødig at kende.


Svar #5
24. februar 2016 af Andi1234 (Slettet)

Kan lige lægge hele opgaven ind:

Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at B = 32,3° og AB = 10,6.

a) Bestem højden fra C

b) Bestem omkredsen af trekant ABC.


Skriv et svar til: Om trekant ABC oplyses, at arealet er 22,9 samt at B = 32,3° og AB = 10,6. a) Bestem højden fra C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.