Matematik

Vinkel mellem 2 ens vektorer?

26. februar 2016 af EmilPetersson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og bakser med denne opgave - og er nået frem til at vektoren b må være lig vektoren a. Det giver i midlertid en masse problemer, fx. er vinklen imellem dem 0 grader, og ud fra facit kan jeg se at svaret er 26.6 grader.

Jeg har været ude og skide i en time nu, og flere gange regnet helt forfra - er der nogen der kan pege mig i retning af fejlen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2016 af VandalS

Du har nok overset at der står \hat{a}, så 

\vec{b}=\begin{pmatrix} 0 \\ 5 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2016 af mathon

                  \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}         

                  \overrightarrow{b}=2\cdot \begin{pmatrix} -1\\2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -2\\-1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\4 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\5 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Vinkel mellem 2 ens vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.